Sala de jocuri – un spaţiu nou la Biblioteca „Târgu-Mureş”

                             

Lumea viitorului este o lume a ludicului, de aceea tot mai mulţi copii, dar şi adulţi optează pentru această dimensiune.

Lidia Kulikovski, dr., conf. univ.

În Săptămâna Creativităţii şi Inovaţiei, la Biblioteca Târgu-Mureş, a avut loc evenimentul de deschidere a Sălii de jocuri pentru copii. Este o experienţă multaşteptată în filialele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, care îşi propune să apropie copiii de toate vârstele de bibliotecă, oferindu-le posibilitatea de a trăi experienţe noi de joc şi învățare, dezvoltându-le, astfel, atenția, capacitatea de concentrare, imaginația și creativitatea.

Ludmila Stoianov, moderatoarea evenimentului; Copiii de la grădinița 108 împreună cu educatoarea Ala Terenti

Primii, care au pășit pragul împărăţiei jocurilor au fost micuţii de la Grădiniţa 108. Venind la bibliotecă într-o excursie, au aflat că aici îi aşteaptă… o surpriză, iar calea spre ea s-a dovedit a fi o mare provocare! Moderatoarea evenimentului, Ludmila Stoianov, i-a supus unui test, alcătuit din mai multe întrebări. Fiecare răspuns corect le permitea să facă trei paşi spre surpriza multrâvnită:

– Cum se numeşte biblioteca noastră?

– Cine a scris povestea Fata babei şi fata moşneagului?

– Ce formă avea gogoaşa?

– Cine era cel mai bun prieten al Maşei: lupul, ursul sau iepurele?

– De ce culoare era scufiţa fetiţei care mergea în ospeţie la bunica?

– Era odată o capră care avea … iezi.

Copiii s-au dovedit a fi foarte erudiţi. Inima educatoarei Ala Terenti radia de bucurie, auzind răspunsurile corecte ale discipolilor săi. Răspuns după răspuns, pas după pas, micii curioşi au ajuns la uşa miraculoasă. Emoţionaţi, cu răsuflarea intretăiată au deschis-o şi… WAW!!! au răsunat în cor emoţiile: 70 de jocuri îi aşteptau cuminţi pe raft, iar Cristina Enachi, stăpâna Sălii de jocuri, le ieşi în întâmpinare cu un platou plin de dulciuri!

Pereţii pictaţi cu multă dragoste de talentata pictoriţă Vasiluța Vasilache îi chemau în lumea aventurilor. Cinci leneşi îi salutau vesel, atârnând lenoşi de crengile unui copac. Eroii din seria Jurnalul unui puşti priveau nedumeriţi prin părţi, căutând cu disperare Puştiul. Şi doar buburuzele frumos colorate şi albinuţa-hărnicuţa îşi aşteptau cu multă răbdare prietenul melc să meargă la plimbare!

Stela Tymofti, șefa Bibliotecii „Târgu-Mureș” & Mariana Harjevschi, director general B.P. Hasdeu

Mariana Harjevschi, Directorul general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, prezentă la eveniment, i-a felicitat pe micuţi cu inaugurarea unei săli speciale predestinată jocului şi distracţiei.

Iar micuţii, profund impresionaţi de bibliotecă, de Sala Regatul spiriduşilor, dar, mai cu seamă, de Sala de jocuri, au mulţumit pentru marile descoperiri făcute în cea mai mare biblioteca din cartierul Râşcani şi au promis să mai vină. Îi aşteptăm cu mult drag şi noi, şi cărţile, dar, mai ales, jocurile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s