Biblioteca „Târgu-Mureș”, filiala Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, fiind o bibliotecă de cartier, cea mai mare filială din sectorul Râșcani, ne-am propus inițierea rublicii „De pe culmile Râșcanilor”, în scop de cunoaștere a patrimoniului cultural și istoric al cartierului Râșcani – istorie, obiective turistice, monumente istorice, edificii, străzi, parcuri etc.
Un punct de reper poate servi site-ul despre Chișinău „Să ne cunoaștem orașul”, aplicație realizată de BM „B.P. Hasdeu”, ce oferă gratuit informație despre monumentele istorice, obiectele turistice, istorie locală, precum și orientare în Chișinău.
Sectorul Râșcani: scurt istoric

Inima Republicii Moldova – orașul Chișinău, este atestat documentar, pentru prima dată la 17 iulie 1436, în hrisovul domnitorului Ilie.
Din anumite surse aflăm că în anul 1673 Chișinăul este numit târg …mai mult…
Biserica Constantin și Elena

Biserica Sfinților Împărați Constantin și Elena, a doua ca vechime din orașul Chișinău, a fost construită pe un deal ce mărginește dinspre Nord valea râului Bâc. Lăcașul de cult a fost ctitorit de marele spătar Constantin Râșcanu, în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Inițial, purta hramul Învierea Domnului. Deși, oficial se spune că biserica este din 1777 – conform pisaniei, pe aier …mai mult…
Revista DE PE CULMILE RÂȘCANILOR

Situat în partea de Nord – Est a capitalei, pe o suprafață de 52,93 km², cartierul Râșcani este partea orașului care-ți dă senzația de liniște, spațiu, libertate și lux. Toate străzile sunt poziționate în linii drepte cu intersecții fixe. Este imposibil să te rătăcești aici. Nu vei fi niciodată departe de o bancă sau de o farmacie, iar centrele culturale sunt toate la mică distanță. Vezi revista.
Strada Aerodromului –
strada primului aeroport din Chișinău

V-ați întrebat vreodată, câți ani are aviația civilă în Republica Moldova? V-ați întrebat vreodată care este cel mai vechi aeroport? Deși anul trecut au fost sărbătoriți 75 de ani de la începutul aviației civile în Republica Moldova …mai mult…