Biblioteca „Târgu-Mureș” deține o Sală de jocuri, unde copiii au posibilitatea de a trăi experiențe noi de joc şi învățare. Sala este amenajată conform destinației. Pictorița Vasiluța Vasilache a zugrăvit-o cu scene viu colorate care trezesc admiraţia copiilor, pe un perete descoperă lumea miraculoasă a insectelor, pe altul interacționează cu cinci leneși, inventând dialoguri pe bulele de vorbire, iar cei împătimiți de cărțile „Jurnalul unui puști” își recunosc eroii în desenul cu ziua de naștere a puștiului.
Sala este dotată cu peste 100 de jocuri interactive, un televizor, consola PlayStation 4 și tablete.
Utilizatorii au posibilitatea să descopere jocuri din mai multe domenii de dezvoltare pentru diferite categorii de vârstă:
- jocuri de dezvoltare a limbajului și comunicării: Alias, Cuvinte încrucișate, Brain Box – ABC , Personality Game.
- jocuri de dezvoltare cognitivă și cunoaștere a lumii: Brain Box – Lumea, Istoria Lumii, Republica Moldova, Descoperă România, Universul.
- jocuri de cultură generală: De ce?, Animale, România Trivia.
- jocuri matematice: Matematica pentru cei mici, Să învățăm Mate, Matematică distractivă.
- jocuri de construit: IQ Booster: The BrainTrain, The little Watchmaker, Электронный конструктор.
- jocuri video pe consola PlayStation 4 și tablete.
- jocuri distractive: Bang! Jocul cu zaruri, Fotbal.
- puzzle: Corpul uman, Spațiul sistemului solar.
Odată cu deschiderea Sălii de jocuri a fost inițiat serviciul „Ora de joc” pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8-12 ani, în scopul dezvoltării abilităților competitive și de socializare, lărgirea cunoștințelor prin intermediul jocurilor interactive. În cadrul serviciului utilizatorii au ocazia să descopere jocuri de societate pentru deferite categorii de vârstă și diverse domenii. Copiii dezvoltă abilități de gândire critică, planificare, persistență și strategie. Prin intermediul jocurile de societate se formează spiritul de echipă, unde copiii învață a gestiona emoțiile, a comunica și socializa, a deprinde abilități competitive, sporind astfel creativitatea, curiozitatea, îndemânarea și răbdarea.

Dezvoltarea fizică, intelectuală și emoțională a copilului se materializează, cel mai bine, prin joacă. Alese corect, în funcție de vârstă și preferințele lor, jocurile îi încurajează pe copii să se perfecționeze pentru viitor, învățându-i să stabilească o legătură afectivă, pozitivă cu cei din jur.