Avocatul Dumitru JOSAN: „ …pentru a face o carieră de succes în Moldova, e nevoie de multă muncă”

Viitorii absolvenți ai Liceului Teoretic Ion Creangă au participat la şedinţa de rând a Programului de orientare profesională pentru adolescenți Viitoarea mea carieră”. Or, a alege o meserie şi a face o carieră de succes este o misiune foarte importantă pentru fiecare tânăr în prag de maturitate. Invitatul liceenilor a fost Dumitru Josan, avocat şi lector universitar, expert-junior în dreptul internaţional.

Tânărul le-a povestit despre primii pași pe care i-a făcut în cariera sa, dar și despre cum şi-a ales meseria de avocat. A ştiut încă din copilărie că va merge la facultatea de drept, iar cei care l-au susţinut dintotdeauna şi l-au ajutat să facă alegerea potrivită au fost părinţii.

La doar 22 de ani este numit lector la Facultatea de Drept, USM, iar la cei 29 de ani, neîmpliniţi, devine expert juridic (junior) în cadrul unui proiect european și este prezentatorul rubricii Sfatul juristului la Publika TV.

La întrebarea despre care ar fi condiţia principală pentru a face o carieră de succes acasă, în Moldova, tânărul avocat a răspuns fără ezitare: munca, atât la liceu, cât şi la facultate, dar şi lectura, cărţile, cititul dezvoltând în oameni nu doar capacitatea de a comunica şi asculta, dar le mai îmbunătăţeşte memoria și intelegenţa, le dezvoltă creativitaeaşi gândirea analitică.

Ce relaţie are cu studenţii săi? Cât de greu e să fii avocatul unui infractor? Pe ce se bazează relaţia dintre client şi avocatul său? Care sunt  pașii pe care ar trebui -i urmezi dacă decizi să devii avocat? Ce hobby are Dumitru Josan? La aceste şi la multe alte întrebări au aflat răspunsurile viitorii judecători şi avocaţi. A fost o întâlnire caldă şi interactivă, plină de emoţii sincere şi dorinţă de a cunoaşte lucruri noi.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s