Ora TV

Ora TV
Serviciu de dezvoltare a vorbirii și comunicării

Preconizat către Ziua Televiziunii și Radioului pentru copii, la Biblioteca Târgu-Mureș, în 2017, a avut loc lansarea serviciului modern de bibliotecă „Ora TV”, destinat copiilor între 8-12 ani. Acest serviciu vine să familiarizeze micii cititori cu activitatea copiilor la realizarea emisiunilor radiofonice și televizate. Mulți dintre ei se viseaza prezentatori de știri, reporteri și moderatori de evenimente, dar puțini înteleg că pentru a fi credibili și convingători în fața microfoanelor sau a camerelor de luat vederi, trebuie să vorbească corect, expresiv, clar și convingător.

Din păcate, copiii de astăzi comunică mai mult virtual si, atunci când sunt nevoiți să se exprime oral sau în scris, întâmpină deficultăți. Aceștia nu-și pot înșira gândurile pe hârtie și au grave probleme de pronunție. De aceea ne-am propus să studiem arta vorbirii, căci, doar însușindu-i tainele, mesajul fiecaruia dintre noi va deveni explicit și plin de sens. Doar așa ne putem face și auziți, nu doar ascultați. În cadrul serviciului se scot la iveală abilitățile de comunicare ale copiilor și cele de orator, prin intermediul unor jocuri ce contribuie la dezvoltarea limbajului și pronunției, având ca scop îmbunătățirea dicției și articularea cuvintelor.

Arta vorbirii nu este un moft, ci o necesitate.

Moderatoarea serviciului Ora TV, Ludmila Stoianov, colaborator al bibliotecii, ex-redactor de emisiuni pentru copii și adolescenți la televiziunea națională.

Mai multe despre Ora TV vedeți pe blogul pentru copii al bibliotecii Regatul Spiridușilor și pe pagina de Facebook.

Serviciul Ora TV de la Biblioteca Târgu-Mures în cadrul emisiunii „Magazinul copiilor” a postului TV Moldova 1, difuzată pe data de 28 octombrie 2017

Actualmente Ora TV se desfășoară online, pe platforma ZOOM, în fiecare zi de JOI, ora 15.00.

Ora TV online

Pentru a participa la serviciu, înregistrează-te în formularul de mai jos.

FORMULAR DE ÎNREGISTRARE

Ajută-ne să dezvoltăm serviciul, lăsând impresii, recomandări și sugestii! Vă mulțumim!