Citim împreună!

Ziua Internațională a Cititului Împreună, cu voce tare, se desfășoară anual, la 1 februarie, în peste 170 de țări.

Cel mai simplu și grozav mod de a marca această sărbătoare, este să luăm o carte și… să o citim cuiva! Astfel, vom citi împreună! Este un mod de ai ajuta pe copii să înțeleagă lectura și îi va motiva să citească, știind că au ascultători de lectură. Şi asta nu e tot! Printre beneficiile cititului împreună se numără dezvoltarea creativității, a empatiei și a gândirii critice. De-asemenea, cei care citesc sunt capabili să comunice mai bine atât verbal, cât și în scris.

În ciuda dominației gadgeturilor ingenioase și a fluxurilor de conținut vizual, ne bucură faptul că anume cititul cu voce tare, cu expresie, îi învață pe copii să recunoască accentele semantice ale textului și să-şi dezvolte abilitățile de gestionare a dicției și intonației.

În acest an, de Ziua Internațională a Cititului Împreună, Biblioteca „Târgu-Mureş” împreună cu Pretura sectorului Rîșcani, în persoana dnei Felicia Năvodaru, Secţia cultură, tineret şi sport, au fost gazdele unui eveniment cu genericul „Povești la gura sobei”, iar oaspeţi au fost micuţii de la Centrul educațional Malinki Smart Kids Club. Educatoarea, Alexandra Podubnîi, le-a citit copiilor povestea Ursul păcălit de vulpe, de Ion Creangă, ca apoi, să joace împreună un mini-spectacol în baza poveştii cu acelaşi nume. Micii artişti au fost încântați să joace rolurile  personajelor îndrăgite, descoperind morala basmului şi discutând, în detalii, despre ce se întâmplă în această poveste cu înțelepciune. Iar concursul Ce? Unde? Când? i-a antrenat într-o competiție aprinsă, răspunzând, cu o exactitate absolută, la întrebările din plicurile „capcană”!

A urmat o excursie în Sala de lectură pentru copii Regatul spiriduşilor. Profund impresionaţi de multitudinea de cărţi de pe rafturile multicolore, s-au grăbit să le răsfoiască şi să-şi împărtășească impresiile cu prietenii şi doamna educatoare. La finele evenimentului copiilor le-au fost dăruite cărți cu autograf din partea Bibliotecii „Târgu-Mureș”, înmânate de Stela Tymofti, managerul instituției, iar efortul angajaților bibliotecii și a educatoarei a fost apreciat cu diplome din partea Preturii sectorului Râșcani. Timpul a zburat repede. Un pic trişti, micuţii şi-au luat rămas bun de la bibliotecă. Plecau acasă. Îi aştepta grădiniţa lor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s