Citim pe Eminescu

Către Ziua Națională a Culturii, la Biblioteca Târgu-Mureș, a o fost organizat spectacolul literar-artistic cu genericul „Mihai Eminescu – luceafărul literaturii române”, la care au participat copii de la Grădinița nr.108, alături de educatoarele Lilia Beznos și Ludmila Ignatiuc.

Pășind pentru prima oară pragul unei biblioteci în toiul sărbătorilor de iarnă, copiii, cu plugușor și zurgălăi, ne-au urat cu drag de pace și sănătate. Răsplătindu-i cu dulciuri și daruri, i-am invitat la o excursie în cea mai mare bibliotecă din sectorul Râșcani.

Primul popas l-au făcut în sala mare de lectură, unde au aflat mai multe secrete despre cărţi, despre cum trebuie să se comporte cu ele, cum pot să obţină un card de acces la bibliotecă, dar și  despre serviciile pentru copii oferite aici.

Surpriza cea mare, însă, îi aștepta în sala pentru copii Regatul spiridușilor. Cărți viu colorate, enciclopedii frumos ilustrate, expoziții de carte nouă, reviste și jocuri pentru copii – toate erau la dispoziția lor! Micuții au fost fericiți să descopere pe raft cărțile lui Grigore Vieru și Ion Creangă, Spiridon Vangheli și Mihai Eminescu, poetul omagiat pe 15 ianuarie. Se împlineau 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu și Biblioteca „Târgu-Mureș” împreună cu micuții de la Grădiniță nr. 108 a organizat un eveniment de omagiere a poetului.

După o excursie virtuală în copilăria scriitorului, cu dezvăluiri și curiozități, a răsunat un recital de poezie eminesciană. Micii declamatori au ieșit în fața publicului cu picturi și desene realizate chiar de ei, în baza creației marelui poet, pe care le-au dăruit cu mult drag bibliotecii.

Spre finalul întâlnirii noastre, a mai urmat o surpriză: copiilor le-au fost înmânate cardurile de cititor! Fericiți și emoționați, le-au dosit grijuliu în buzunare. Urmau să le povestească părinților despre frumoasa aventură de la bibliotecă și să vină împreună aici pentru a-și alege cărțile mult dorite!

Ludmila Stoianov,
Biblioteca „Târgu-Mureș”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s