Ziua Bibliotecii „Târgu-Mureș” – 26 ani

Fapte bune se adună!

Fiecare aniversare a Bibliotecii „Târgu-Mureş” e o frumoasă ocazie ce adună multă lume bună, dornică de a-şi petrece timpul util şi plăcut graţie lucrurilor frumoase ce se întâmplă în această frumoasă Casă a Cărţii. Împătimiţii de carte şi de frumos participă în fiecare an la lansări şi prezentări de carte, inaugurări de expoziţii, dar şi întâlniri cu personalități notorii a neamului nostru.

Ne bucură dintotdeauna plăcerea scriitorilor moldoveni de a veni la Biblioteca „Tărgu-Mureş” cu o noutate editorială. În acest an, invitatul nostru a fost multîndrăgitul scriitor Ianoş Ţurcanu, care s-a întâlnit cu micii săi admiratori de la Grădiniţa 108 din sectorul Râşcani al capitalei. Alături de neobosita şi talentata educatoare, Ala Terentii, micuţii grupei Albinuţa, au prezentat un program literar-artistic în baza cărţii Un cocor cu GPS, sub genericul Bine-i să trăieşti pe lume, Când faci numai fapte bune!

Cartea, recent lansată de Ianoş Ţurcanu, emoționantă și educativă, cu numeroase întâmplări hazlii din lumea copiilor și a animalelor, ne învață să iubim Țara, limba, binele și frumosul. Umorul și întâmplările amuzante, bucuria de a trăi miracolul unei lumi, pe care tocmai o descoperă, fac ca această carte să devină un prieten de încredere pentru copiii de orice vârstă.

Îmbrăcați în haine de sărbătoare, frumoși și emoționați, aceștia s-au prins în hore de poezie și cântecele născute de colaborarea frumoasă a scriitorului Ianoş Ţurcanu cu mai mulți compozitori.

A urmat multașteptata ședință de întrebări şi răspunsuri. Astfel micii curioși au aflat:

– cum a început a scrie poezii cardiologul Ianoş Turcanu?

– care a fost prima poezie scrisă de poet şi la ce vârstă?

– de ce cartea se numeşte Un cocor cu GPS?

– care e poezia preferată a scriitorului?

Zilele Bibliotecii sunt, de fapt, nişte petreceri frumoase cu multă lume bună, cu muzică și voie bună, cu emoţii sincere până la lacrimi… Pentru că aici, la Biblioteca „Târgu-Mureș”, timp de 26 de ani s-a valorificat tot ce iubește un suflet de român – obiceiurile și tradițiile naționale, scriitorii și personalitățile neamului nostru, melodiile frumoase și, nu în ultimul rând, cartea românească!

P.S. Echipa de filmare de la emisiunea Magazinul copiilor, prezentă la eveniment, va da întâlnire sâmbăta, 3 decembrie 2022, ora 10.00, Moldova 1.

Mai multe fotografii pe pagina de Facebook:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s