Biblioteca „Târgu-Mureș” a împlinit 23 de ani!

În fiecare an, la sfârşit de noiembrie, Biblioteca „Târgu-Mureş” organizează o serie de activități menite să omagieze experienţa profesională a colaboratorilor, dar şi să promoveze activitățile din cadrul programelor și serviciilor permanente oferite de bibliotecă.

Stela Tymofti
Deschiderea evenimentului, realizată printr-un cuvânt de salut de Stela Tymofti, șef Filiala „Târgu-Mureș”

Cunoscută sub denumirea Zilele Bibliotecii „Târgu-Mureş”,  seria de evenimente constituie un moment festiv, dar şi un prilej pentru întâlniri de suflet cu măria sa, cititorul. Sala mare a bibliotecii, frumos împodobită, şi-a întâlnit oaspeții cu mult drag, oferindu-le o expoziţie vastă de carte nouă, multe baloane colorate şi dragoste din partea colaboratorilor.

Programul zilei a demarat cu o frumoasă lansare de carte pentru copii: Prinţesa care vrea să zboare de Zina Izbaş, poetă, scriitoare şi redactor la Radio Moldova. „Am dedicat această cărticică nepoţeilor mei Tanea şi Traian Mursa din Chişinău, spune scriitoarea, dar şi tuturor bunicilor şi bunicuţelor care se bucură că urmaşii lor le continuă şi le înmulţesc neamul”.

„Zburând” la micuţii de la Grădiniţa nr. 108, eroii cărţii, prinţesa Tanita şi micul prinţ Traian, i-au încântat pe copii prin faptul că sunt complet diferiţi de prinţişorii pe care îi văd în desenele animate. Ei s-au dovedit a fi copii la fel ca ei, care merg la gradiniţă, se joacă cu prietenii, participă la matinee… Impresionaţi de aventurile celor doi, micuţii, împreună cu doamna educatoare, Galina Acriş, au înscenat  povestea „Acasă la bunici”, primind multe aplauze din partea publicului spectator, care s-a dovedit a fi unul foarte receptiv şi generos. Erau chiar vecinii lor, copiii de la Grădiniţa nr. 100 „Îngeraşul”. Veniţi într-o vizită ghidată la bibliotecă, au făcut cunoştinţă cu roboţelul Roby şi şi-au admirat colegii talentaţi.

Cu o donație de carte la biblioteca a venit Maria Dodu, care a prezentat copiilor poeziile scrise de Dumneaei, adunate sub coperta unei frumoase cărți „Ce să-ți dăruiesc, copile?…”

Epopeea teatrală din acea zi nu s-a oprit aici, ci a continuat cu minispectacolul „În căutarea fericirii pierdute”, după povestea terapeutică cu acelaşi nume de Mircea Grecu. A fost o temă pentru acasă pe care şi-au asumat-o micuţii de la Grădiniţa 100 după ce au ascultat povestea în cadrul serviciului „Să re-auzim povestea”. Ce mai amalgan de emoţii şi aplauze au răsunat în sala mare a bibliotecii când eroul principal, Măgăruşul, ajutat de prietena sa Broscuţa, şi-a găsit fericirea! Era, de fapt, chiar alături de el şi se numea Broscuţa, prietena lui devotată!

Sa re-auzim povestea - serviciu
Ludmila Soianov, șef sector la Biblioteca „Târgu-Mureș”,  citește copiilor o poveste

Vizitele ghidate, organizate în aceste zile, au „surprins”  chiar şi rafturile cu cărţi: viitorii arhitecţi şi designeri vestimentari, elevii clasei a V-a şi a VIII-a ai Liceului Academic de Arte Plastice Igor Vieru, au ascultat cu mult interes relatarea ghidului, redescoperind biblioteca altfel. Nu mai puţin impresionaţi de cea mai mare bibliotecă din sectorul Râşcani, au fost şi micuţii de la grădiniţe. Studiind cu mult interes cărţile din sala pentru copii, au promis să ne viziteze împreună cu părinţii.

În cadrul Zilelor Bibliotecii TârguMureş s-a dat start programului „În drum spre casă”, program educațional de dezvoltare a rezilienței pentru copiii de vârstă şcolară mică (6 – 12 ani) care are la bază Jocul de masă „În drum spre casă”, oferit de CNPAC.
Scopul programului este cultivarea deprinderilor comportamentale de depășire a situațiilor potenţial periculoase (care se pot întâmpla acasă, în stradă, la școală, în parc, etc.) şi dezvoltarea rezilienței copiilor.

 La mulți ani, dragă bibliotecă!

Un gând despre „Biblioteca „Târgu-Mureș” a împlinit 23 de ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s