Alina de Ion Anton

Alina-600x600
Anton, Ion. Alina: Roman. Chișinău: Lumina, 2015. 196 p.

Apărut la editura Lumina, la Chișinău în anul 2015, romanul Alina relevă cititorilor o tematică importantă și actuală – traficul de ființe umane – prin prisma evenimentelor desfășurate și a întâmplărilor ce determină protagonista, Alina Zâmbreanu, să treacă printr-un amalgam de stări, emoții, trăiri. Personajul, dar și locul desfășurării acțiunii sunt cunoscute încă din precedentul roman al scriitorului Ion Anton, Viața ca amintire, discuțiile fiind axate pe postura de sclavă la un complex animalier din ținuturile taigalei siberiene.

Subiectul romanului constituie o lectură emoționantă pentru cititorul adult, mai ales pentru generația anilor ’90 ai sec. XX, care resimte fiecare suferință, fiecare efort de întreținere a familiei în acele timpuri grele când sistemul sovietic cunoaște declinul.

Constituit din două părți, prima fiind intitulată „Sărutul interzis”, iar a doua „Înalt e vârful libertății”, romanul prezintă cititorului idei complexe ale condiției umane, trăiri și dureri, întrucât protagonista singură cu bagajul de griji pentru copiii săi și cu visele neîmplinite, suferindă, abandonată și părăsită ajunge să mediteze într-un mod filosofic despre Dumnezeu, importanța banilor, curaj, dezamăgire și celelalte valori general umane.

Recomandăm romanul „Alina” de Ion Anton asemenea unei invitații în universul complex unde ideile despre credința în Dumnezeu, iubirea maternă amplificată până la jertfă și cea dătătoare de forță vă vor provoca să meditați asupra valorilor proprii și vă vor ține cu sufletul la gură pe tot parcursul lecturii.

Lectură plăcută!

2 gânduri despre „Alina de Ion Anton

  1. Buna ziua. Se poate cumpara acest Romanul Alina de Ion Anton ? Îl caut de cumpărat și nu îl găsesc niciunde.
    Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s