„Familia este biserica de acasă” Sf. Ioan Gură de Aur

timp-petrecut-in-familie-292698278Cel mai frumos, mai iubit şi mai durut cuvânt – familia! Tot ce avem mai frumos şi mai scump, tot ce reprezintă dor, căldură, dragoste, emoţie şi nostalgie – familia! …Şi, din păcate – ceea ce rănim cel mai mult – cei mai dragi oameni, care sunt sufletul nostru – familia!

Valoarea supremă şi fericirea cea mai mare a vieţii constă în ei, în oamenii dragi sufletului nostru – părinţii, fraţii, iar mai apoi partenerul de viaţă şi copiii. Copiii sunt îngeraşii ce au venit pe pământ să ne învie inimile ofilite de nedreptățile vieții şi să ne dăruiască o nouă rază de lumină, o nouă speranță.

Familia este cu adevărat totul și nimic nu este mai presus decât ea – iubire, susținere, brațe calde, toate ni le oferă ea. S-ar părea că toți întelegem puterea și valoarea acestui cuvânt, dar oare respectăm mereu acest neprețuit dar? Deseori uităm să onorăm pe cei ce ne dăruiesc tot ce au și ce ne închină întreaga viață la picioare – părinții noștri, care fac bătături nu doar în palme, ci și în inimă, de dragul nostru. De multe ori se sacrifică, îndură foame, sete, lipsuri, oboseală peste măsură, doar pentru ca noi să avem o viață mai bună. Iar dragostea?…
mama_batranaDragostea pe care ne-o dăruiesc, suferința lor pentru noi, zilele, nopțile, orice gând bun și orice rugăciune este îndreptată către copii, educația pe care ne-o oferă, principiile și valorile pe care ni le cultivă pentru ca să devenim adevărați oameni, cu suflet și cu rațiune.

Cele mai frumoase clipe, de neprețuit sunt cele petrecute în familie. Nimic nu ne poate dărui o fericire mai mare decât legăturile afective cu membrii familiei noastre. Datoria pe care o avem este sfântă,  pe părinți – să-i cinstim, copiilor noștri – să le dăruim aripi să zboare, să-i învățăm valoarea binelui și a frumosului. Datoria noastră este să le oferim timp, să nu regretăm clipele și orele petrecute cu ei, așa cum o facem adesea când suntem tineri. Ignorăm părinții, pentru ca să petrecem mai mult timp cu prietenii, uneori, ignorăm chiar și pe propriii copii, pentru că avem tehnologii moderne, care, din păcate, ne zombează și ne creează dependență. Să mai uităm de telefoane și calculatoare măcar puțin, să îi sunăm pe cei dragi, iar pe copiii noștri să-i îmbrățișăm tot mai strâns  pentru ca să simtă imensa iubire și căldură ce le-o purtăm și care îi ajută să crească armonios!

familieDe Ziua Internațională a Familiei, 15 mai, care a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la 20 septembrie 1993 și fixată ca sărbătoare stabilă pentru această frumoasă zi de primăvară din an, noi, echipa Bibliotecii ,,Târgu-Mureș’’, vă îndemnăm să fiți alături de familie, să petreceți cât mai multe clipe împreună, clipe învăluite de iubire și căldură, de emoții  frumoase, clipe de dragoste și dor.

În încheiere, vă propunem spre lectură și câteva citate despre familie:

„Dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă şi iubeşte-ţi familia” Maica Tereza

„Familia nu este cel mai important lucru. Este totul.” Michael J. Fox

„Femeia, mai mult decât oricine, îl educă pe copil către omenie. Tatăl este creierul, dar femeia este inima omenirii” S. Smiles

„Copiilor trebuie să le lăsam o frumoasă moştenire de conştiinţă mai degrabă decât de aur” Platon

„Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii săi este să le iubească mama” Henry Ward Beecher

„Cel mai important element al muncii noastre este familia. Noi sperăm să creăm o legătură indisolubilă în cadrul familiilor. Familia reprezintă piatra de temelie a intregii noastre afaceri” Walt Disney

„Poartă-te cu părinții tăi, precum ai dori să se poarte și copiii tăi cu tine” Socrate

„Familia este nucleul civilizației” Will Durant

„Cea mai mică şi mai temeinică dintre Patrii: familia.” Constantin Ardeleanu

„Familia este perla la care lucrează cel mai iscusit Meşter: Creatorul Universului.” Corneliu Mirăuţi

„Familia este biserica de acasă” Sfântul Ioan Gură de Aur

Iubește-ți familia!
family-love-protected-by-hands-logo-vector-1533622

Galina Tartacovschi,
șef sector Biblioteca „Târgu-Mureș”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s