Eugen BATÎR, cel care construiește zâmbete perfecte

52868376_436995360379442_7523105157085659136_nElevii Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din or. Cricova au participat la şedinţa de rând a Programului de orientare profesională pentru adolescenți Viitoarea mea carieră” la Biblioteca „Târgu-Mureș”, filiala Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”. Or, a alege o meserie este o misiune grea pentru fiecare absolvent. Din mulţimea de meserii, pe care s-o alegem? De la cine să cerem un sfat? Cum se construiește cu adevărat o carieră? La acestea şi alte întrebări, viitorii absolvenţi primesc  răspunsuri de la invitaţii Programului.  De data aceasta elevii s-au întâlnit cu  Eugen Batîr, doctor stomatolog, chirurg protezist.

Tânărul chirurg le-a povestit despre primii pași pe care i-a făcut în meseria sa, dar și despre cum a ales stomatologia pentru a face o carieră în acest domeniu. Nu a fost pasionat din copilărie de medicină (fiind mai mult pasionat de modelare) şi nici nu vine dintr-o dinastie de medici, dar părinţii au fost cei, care  l-au îndrumat să facă această alegere. Le este și astăzi recunoscător pentru sfat, deoarece datorită acestei meserii, la doar cei 32 de ani ai săi, se simte un bărbat împlinit și realizat în viață.

Absolvind Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cahul, oraşul său de baştină, a fost admis la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chişinău.

În 2008 Eugen Batîr a absolvit facultatea, continuând cursul de rezidenţiat, specialitatea  Stomatologie generală” şi, la absolvire, este angajat  la o clinică din Cahul. Revenind în Chişinău, activează în mai multe clinici private, astăzi fiind doctor stomatolog, chirurg protezist la Clinica Stomatologică Implantodent.  

Timp de 10 ani, zi de zi, este alături de pacienţii săi, interesându-se cu multă răbdare de starea lor, ascultându-i şi explicându-le în detalii paşii tratamentului. Având în palmares nenumărate  intervenţii chirurgicale  şi implantări dentare de succes, se bucură de stima şi încrederea atât a pacienţilor, cât  şi a colegilor de serviciu.

52843672_2372136999681058_7293892892915924992_nCartea de vizită a medicului stomatolog Eugen Batîr a trezit mult curiozitatea publicului spectator. Tineri şi neliniştiţi, viitorii absolvenţi ai Liceului Teoretic „Alexei Mateevici”  din Cricova, ghidaţi de profesoara de limbă română, Tatiana Găină, l-au luat la întrebări pe domnul chirurg:

De ce aţi ales stomatologia?
Aţi putea emigra vreodată în altă ţară?
Cât costă un implant dentar în Chişinău?
Care sunt regulile esenţiale de îngrijire a dinţilor?

Care a fost cea mai grea intervenţie pe care ați efectuat-o?

Iar la întrebarea De ce sunt atât de mari prețurile la serviciile stomatologice? Eugen a răspuns scurt, dar convingător: „Dinții și zâmbetul frumos fac parte din esteticul fiecăruia dintre noi, iar frumusețea costă…”

Mesajul principal al domnului Eugen Batîr pentru viitorii absolvenţi a fost chemarea de a învăţa, or, doar cel ce învaţă, spunea dumnealui, merge înainte, realizându-şi visele.

A fost o întâlnire caldă şi interactivă, plină de emoţii sincere şi dorinţă de a cunoaşte lucruri noi. Mulţumim, domnule Doctor!

P.S. Eugen Batâr a recunoscut, că dacă nu alegea cândva stomatologia, avea să devină sculptor… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s