ȘTIINȚA este putere!

„Încearcă să nu devii un om de succes, ci să devii un om de valoare”

Albert EINSTEIN

La Biblioteca Târgu Mureș, în perioda 10-16 noiembrie, s-a desfășurat Săptămâna Științei, un eveniment planificat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, dedicat Zilei Internaționale a Științei. Activitățile inovative din cadrul acestei săptămâni le-a oferit cititorilor noștri, tineri și copii, fericita ocazie să cunoască știința într-un mod atractiv, captivant și, uneori, chiar amuzant.

23550290_1658790334184567_1856542216781440906_o
Vrei să știi? Spiridușii răspund!

Cei mai curioși și entuziasmați au fost micii noștri cititori, care au avut parte de o surpriză  placută din partea colaboratorilor bibliotecii. Sala pentru copii s-a transformat pentru șapte zile într-un regat al invențiilor, al marilor descoperiri și curiozităti din toate domeniile științifice. Aleea întrării în regat, împodobită cu enciclopedii, atlasuri geografice și numeroase cărți de invenții îi conduceau pe copii spre expoziția Vreau să știu , unde-i așteptau spiridușii gata să le răspunde la orice întrebare.

docdwarfboy-clip-art-6Și Blogul pentru copii al Bibliotecii Târgu Mureș, Regatul spiridușilor, a venit cu o surpriză pentru cititorii săi, lansând rubrica Fii informat. Eroul rubricii, Dănuț, un băiețel foarte curios, îl va  descoase pe marele înțelept Doc despre cele mai mari și importante invenții ale omenirii!

În cadrul Săptămânii Științei și-a dat start Programul de orientare profesională Viitoarea mea carieră, un program lansat special pentru viitorii absolvenți, care vor trebui, de curând, să-și aleagă o meserie. În fiecare lună, personalităţi din diverse domenii – de la artişti la oameni de afaceri – le vor împărtăşi tinerilor cunoştinţele lor cu privire la arta de a alege o carieră potrivită cu aptitudinile şi visurile personale.

IMG_7348
Actorul Emilian CREȚU, primul invitat în cadrul Programului de orientare profesională „Viitoarea mea carieră”

IMG_7542
Sfârșitul Săptămânii Științei la Biblioteca Târgu-Mureș a culminat cu lansarea Caravanei de informare în domeniul Nutriției, Sănătății și Securității Alimentare prin prezentarea proiectului social: Les vitamines. Pour qui? Pourquoi? în cadrul serviciului O minte sănătoasă într-un corp sănătos.

IMG_7563

Studenții filierei francofone Technologies Alimentaires, Universitatea Tehnică din Moldova, au decis să-și împărtășească cunoștințele cu elevii liceului Gheorghe Asachi din Chișinău, astfel sărbătorind împreună și Ziua Studentului! Le mulțumim mult că ne-au acceptat provocarea, or, cu toții urmăm acelasi scop: de a aduce știința mai aproape de utilizator.

Aducem mulțumiri și Bibliotecii Municipale pentru provocarea „Săptămâna Științei BM”! Da, am făcut-o și pe asta: ne-am eliberat și fructificat creativitatea, am încercat să aducem pe piața noastră de bibliotecă idei și lucruri noi. Dacă ne-a reușit? Putem spune cu fermitate – da! Am citit-o chiar în ochii participanților noștri.
Așteptăm noi provocări!

2 gânduri despre „ȘTIINȚA este putere!

  1. Ați răspuns cu activități originale, inedite, ludice, diverse ca public și formă și calitative ca conținut. Vă mulțumesc pentru sinteza săptămânii, sunteți exemplu pentru celellalte filiale. Ați demonstrat că sunteți creative, inventive, participative adepte a lucrului bine făcut! Toată aprecierea echipei Târgu Mureș! Superclass!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Prețioasă apreciere! Vă mulțumim mult! Ne-au crescut aripi! 🙂 Pas cu pas încercăm prin activitatea noastră să contribuim la dezvoltarea personală a utilizatorului, astfel transformăm comunitatea! 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s