RUCSACUL DE VACANȚĂ 2017 merge în vacanţă!

IMG_6782La Biblioteca Târgu-Mureş s-a dat mare petrecere! Rucsacul de vacanţă a plecat în vacanţă, iar prietenii lui au avut grijă să-l cinstească şi să-l petreacă în cel mai frumos şi spectaculos mod!

Timp de două luni, copiii şi-au petrecut timpul la bibliotecă într-un mod activ, creativ, distractiv, dar şi util. Ziua Lecturii, Ziua Tehnologiilor Informaţionale, Ziua Creativității, Ziua Provocărilor şi a Jocurilor – acestea au fost activităţile propuse micilor cititori în cadrul programului estival Rucsacul de vacanţă 2017.

La Biblioteca Târgu-Mureş, programul din acest an a luat sfârşit tocmai în ziua  când a avut loc ultima şedinţă a Serviciului Ora TV. A fost o coincidenţă fericită pentru participanţii serviciului, copiii având frumoasa ocazie să apară, în premieră, în faţa publicului spectator în calitate de moderatori şi reporteri.

Daniela Plămădeală şi Camelia Podubnîi au deschis petrecerea, prezentând activităţile moderate de dna Ioana Ţurcanu. Expoziţia de brăţări şi mărgele, bucheţelele de  flori din hârtie creponată, punguţele şi cănuțele de hârtie, au trezit admiraţia şi curiozitatea oaspeţilor noştri.

La fel de inspiraţi au fost şi prezentatorii Stefania Podubnîi şi Cristian, băiatul, pentru care Rucsacul de vacanţă a fost descoperirea verii! Ne-a recunoscut că a găsit aici tot ce şi-a dorit pentru perioada de vacanţă. Stefania nu a întârziat să remarce şedinţele de marţi, când dna Maria Burcovschii le deschidea secrete despre tehnologiile informaţionale.

Nicoleta Plămădeală şi Victor Guţu au fost cei care au scos în evidenţă beneficiile Orei de lectură şi a celei de sănătate: doar alimentându-se corect, copiii vor fi sănătoşi şi vor participa la Ora lecturii ca să fie informaţi!

Cât despre interviurile realizate de micii reporteri de la Ora TV, vă recunoaştem, că au întrecut toate aşteptările! Publicul spectator i-a aplaudat în nenumărate rânduri, apreciind curiozitatea şi inteligenţa, atât a lor, cât și a respondenților.

A fost o petrecere de zile mari, cu multă lume bună, emoţii frumoase, muzică şi dans. Prietenii Rucsacului de vacanţă şi-au luat rămas bun de la el, asigurând colaboratorii Bibliotecii Târgu-Mureş că-l vor aştepta cu mult drag şi anul viitor.

Iată câteva gânduri expuse de către participanți la eveniment.

Daniela Plămădeală: Pentru mine Rucsacul de vacanță a însemnat mai mult decât o activitate extracuricculară – a însemnat o casă de lectură, o casă de artă, pentru că tot ce am făcut noi, cred că o putem numi, sincer, artă… Participând la orele de lectură, Ora Tv, ora tehnologiilor informaționale și la cea de creativitate, mi-am regăsit și mi-am descoperit unele abilități care erau, poate, inhibate în mine, însă acum mă simt liberă, gândurile-mi zboară frumos și pot să le aduc în fața Dvs cu ușurință. Ora Tv, în special, m-a ajutat să realizez un interviu, să creez, să țin acest discurs în public fără stres și fără acea emoție de altădată. Toate aceste ore împreună ne-au făcut să fim mai puternici, mai buni și de-aceea aș îndruma pe fiecare dintre noi să vină și în sezonul următor, pentru că merită și pentru că tot ce se face aici e frumos, e bun și constructiv.

Stefania Podubnîi: Chiar dacă Rucsacul de vacanță s-a încheiat, eu voi veni la bibliotecă după un sfat, după o vorbă bună sau să-mi fac temele, să găsesc aici oameni frumoși, prieteni noi și liniște.

Ludmila Stoianov, moderatoarea evenimentului: Atâta timp cât copiii vin la bibliotecă, țara noastră are viitor.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s